Cupping

Myofascial cupping (officiële naam) is een bindweefsel-behandeling dat zeer effectief is.

Door de cups vacuüm te pompen wordt de huid en spierlaag omhoog getrokken en daardoor geeft het een prikkel aan het specifieke segment van het zenuwstelsel. Door de cups over het lichaam te bewegen geeft dat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking op het lichaam.

Door deze prikkel in het onderhuidse bindweefsel in het segment krijgt u via het zenuwstelsel een reflectieve reactie binnen datzelfde segment.

Het is bijzonder effectief omdat het versnelt extra zuurstof stuurt naar de plekken waar het nodig is, waardoor het herstelproces van de organen en het bewegingssysteem versneld en de spieren en fascia los en soepel worden. De doorbloeding wordt gestimuleerd, energie kan beter stromen en de verschillende structuren worden losgemaakt. Hierdoor vermindert de spanning in het bindweefsel, verdwijnen de verklevingen en blokkades, kunnen organen en vastzittende spieren herstellen, wordt de balans van het bindweefsel hersteld, neemt de pijn af en kan herstel optreden.

cupping-3In plaats van de huid in te drukken, wordt door cupping aan de huid getrokken. Doordat de bloedcirculatie in de huid erg toeneemt, is deze massage erg effectief. Aan het begin kan dit voor de cliënt wat onwennig aanvoelen. Na een paar minuten werkt het juist erg ontspannend. Normaliter veroorzaakt deze methode van cupping geen cirkels op de huid maar hooguit wat roodheid. Echter als de cups voor zo’n 3 tot 5 minuten op de huid geplaatst worden, dan kan het ‘zuigplekken’ op het lichaam veroorzaken. Die plekken trekken weer weg en zijn na een paar dagen helemaal verdwenen.

Afhankelijk van uw klacht kan Cupping in combinatie met de andere massagetechnieken gegeven worden. Hierdoor ontstaat een optimale behandeling.

Logo total health