Reflexzone therapie

Voetmassage 2“VOETEN ZIJN DE AFSPIEGELING VAN HET TOTALE LICHAAM”

Geeft rust,      Reinigt het hele lichaam,      Bevordert het immuumsysteem en de lymfevaten,      Verbetert bloeddruk,      Geeft een stimulerende prikkel op organen, spieren en zenuwsysteem op een reflectorische wijze.

Ruim 5000 jaar geleden werd reflexologie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Toen al had men ontdekt dat via reflexzones met hun acupunctuurpunten/triggerpoints en meridianen de organen en de zones/segmenten zelf op positieve manier beïnvloed kunnen worden via massage. Met name Chinflex Reflexzone therapie maakt gebruik van authentieke Chinese Reflexzone-technieken, zoals meridianen, acupunctuurpunten en reflexzones.

Rond 1900 bewees MacKenzie in de westerse medische wereld dat orgaanafwijking reflectorische symptomen heeft in bepaalde zones die voel- of zichtbaar zijn op het lichaamsoppervlak. Dit wordt in de westerse medische wereld  segmentale innervatie genoemd.

Een bekend voorbeeld van segmentale innervatie is een aandoening van hart. Iedere arts weet dat de linkerpupil en pijn aan linkerschouder en -onderarm te maken kan hebben met problemen met het hart. Het is daardoor absoluut geen toeval dat de hartmeridiaan uit de Chinese geneeskunde loopt naar het linkeroog met een zijtak naar linkerschouder en linker onderarm aan de pinkzijde. (Bron: Segmentale verschijnselen van Dr. Ben van Cranenburgh)

Bij reflexzone therapie worden de reflexzones gecombineerd met het meridiaansysteem en de acupunctuurpunten (triggerpoints). Hierdoor wordt niet alleen de organen in de segmenten behandeld maar het totale samenhang in het hele lichaam.

Het lichaam is voor reflexzone therapie verdeeld in zones oftewel segmenten die corresponderen met alle organen en weefsels van uw lichaam. Deze zones lopen van het hoofd tot aan de handen, en door de romp tot aan de voeten.

De segmenten worden bij een reflexzone behandeling gestimuleerd en geactiveerd via het gehele lichaam, onderverdeeld in voeten/benen, handen/armen, rug en oren/gezicht. Door op deze plekken een impuls te geven op de betreffende segment worden de energiebanen naar de corresponderende organen en weefsels gestimuleerd en geactiveerd.

Alleen de voetzolen zijn onderverdeeld in drie horizontale reflexzones, waarbinnen alle organen en spieren in het lichaam vallen. In zone één zijn het hoofd en de hals geprojecteerd, zone twee de borstkas en de bovenbuik, en zone drie de buik en de bekken. Hierdoor is het via voetreflexzone behandeling gemakkelijker om de reflexzones van de organen te vinden.

voetreflexpuntenDoor druk uit te oefenen worden de uitlopers van zenuwen geprikkeld en wordt de doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel verbeterd. De desbetreffende segment wordt gestimuleerd en geactiveerd om de blokkades en storingen in het lichaam te behandelen.

Daarnaast wordt ook uw zelfgenezend mechanisme gestimuleerd en geactiveerd. Reflexzone therapie helpt u om uw weerstand te verhogen en meer in balans te komen. Hierdoor is het een goede ondersteuning van uw reguliere behandeling.

Logo total health

Logo sonnevelt