Bindweefselmassage


Bindweefselmassage wordt zowel een segmentale als een reflexzone massage genoemd. Bij deze behandeling wordt een prikkel gegeven aan de zenuwen in het onderhuidse bindweefsel (laag tussen huid en spieren) op het hele lichaam.

Doordat het lichaam is onderverdeeld in zones die in verbinding staan met de klieren, bloedvaten, zenuwen, spieren, organen en andere lichaamsdelen, betekent dit dat de uitgevoerde prikkel een uitwerking heeft in het gebied dat vanaf het embryo-fase een segmentale relatie heeft met het weefsel dat geprikkeld is.

reflexologie-rugAls er een stoornis is in een zone/segment, bijvoorbeeld door een blessure of orgaanklacht, kun je dat voelen aan het onderhuidbindweefsel op de rug en buik, dat bij dat segment hoort. De huid in dat gebied is meestal strakker, gevoeliger en moeilijker oppakbaar. Door een scherpe prikkel te geven met de hand of cups in het onderhuidse bindweefsel in het segment, krijgt u via het zenuwstelsel een reflectieve reactie binnen datzelfde segment.

De doorbloeding wordt gestimuleerd, energie kan beter stromen en de verschillende structuren worden losgemaakt. Hierdoor vermindert de spanning in het bindweefsel, verdwijnen de verklevingen en blokkades, wordt de balans van het bindweefsel hersteld, neemt de pijn af en kan herstel optreden.

De verandering in de huid en bindweefsel kan weer tot het gevolg hebben dat de functiestoornissen van de onderliggende organen en orgaansystemen verdwijnen en de daarbij horende klachten.

De bindweefselmassage kan een intensieve massage zijn die (afhankelijk van de blokkades) soms veel reacties kan oproepen. De huid kan op sommige plaatsen gevoelig zijn. Door het toedienen van korte prikkels wordt het zenuwstelsel in dat segment geactiveerd. Het is de bedoeling dat door de behandeling de spanning van de huid afneemt en losser gaat aanvoelen.

Door het zenuwstelsel goed te prikkelen, is het van belang de eerste behandelingen kort na elkaar te laten plaatsvinden. Daarnaast kan, afhankelijk van uw klacht, deze reflexzone massage ook in combinatie met andere massagetechnieken gegeven worden. Hierdoor ontstaat een optimale behandeling.