Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt zowel een segmentale als een reflexzone massage genoemd. Bij deze behandeling wordt een prikkel gegeven aan de zenuwen in het onderhuidse bindweefsel (laag tussen huid en spieren) op het hele lichaam. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden door cups.

Doordat het lichaam is onderverdeeld in zones die in verbinding staan met de klieren, bloedvaten, zenuwen, spieren, organen en andere lichaamsdelen, betekent dit dat de uitgevoerde prikkel een uitwerking heeft in het gebied dat vanaf het embryo-fase een segmentale relatie heeft met het weefsel dat geprikkeld is.

reflexologie-rugAls er een stoornis is in een zone/segment, bijvoorbeeld door een blessure of orgaanklacht, kun je dat voelen aan het onderhuidbindweefsel op de rug en buik, dat bij dat segment hoort. De huid in dat gebied is meestal strakker, gevoeliger en moeilijker oppakbaar. Door een scherpe prikkel te geven met de hand of cups in het onderhuidse bindweefsel in het segment, krijgt u via het zenuwstelsel een reflectieve reactie binnen datzelfde segment.

De doorbloeding wordt gestimuleerd, energie kan beter stromen en de verschillende structuren worden losgemaakt. Hierdoor vermindert de spanning in het bindweefsel, verdwijnen de verklevingen en blokkades, wordt de balans van het bindweefsel hersteld, neemt de pijn af en kan herstel optreden.

De verandering in de huid en bindweefsel kan weer tot het gevolg hebben dat de functiestoornissen van de onderliggende organen en orgaansystemen verdwijnen en de daarbij horende klachten.

De bindweefselmassage kan een intensieve massage zijn die (afhankelijk van de blokkades) soms veel reacties kan oproepen. De huid kan op sommige plaatsen gevoelig zijn. Door het toedienen van korte prikkels wordt het zenuwstelsel in dat segment geactiveerd. Het is de bedoeling dat door de behandeling de spanning van de huid afneemt en losser gaat aanvoelen.

Door het zenuwstelsel goed te prikkelen, is het van belang de eerste behandelingen kort na elkaar te laten plaatsvinden. Daarnaast kan, afhankelijk van uw klacht, deze reflexzone massage ook in combinatie met andere massagetechnieken gegeven worden. Hierdoor ontstaat een optimale behandeling.

Deep Tissue Massage

Wanneer je klachten niet kunnen worden opgelost door een klassieke Sportmassage, dan kan een deep tissue massage (bindweefselmassage) uitkomst bieden. Tijdens een deep tissue massage wordt er namelijk meer druk op pijnlijke plekken uitgeoefend waardoor ook diepe knopen en blokkades kunnen worden opgeheven. Dit is zeker niet altijd prettig, maar zorgt op de lange termijn gegarandeerd voor het gewenste resultaat. 

De deep tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om chronische spierspanning en andere blessures te verhelpen. Hoewel sommige grepen hetzelfde zijn als bij Sportmassage, wordt er meer druk uitgeoefend op probleemgebieden. Hierbij ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels gebruiken om diepe verklevingen te verhelpen. Deze verklevingen kunnen pijn en ontstekingen veroorzaken en kunnen bovendien zorgen voor belemmering tijdens het bewegen met als gevolg een stijve nek, rugpijn, stramme benen of pijnlijke schouders.