Fibromyalgie massage

  •      Versterkt het lymfesysteem
  •      Geeft verlichting van spierkrampen
  •      Zorgt voor verlaging van de bloeddruk
  •      Verbetert het bewegingsapparaat
  •      Zorgt voor het vrijkomen van natuurlijke pijnstiller, Endorfine

 

De pijn die fibromyalgie veroorzaakt, is een zware spierpijn in het hele lichaam. De pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen in het hele lichaam.

Enkele klachten die een fibromyalgie patiënt heeft, zijn:  slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, concentratiestoornissen, hoofdpijn, stijfheid en darmklachten.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten”, “bevriezen” of “vechten”. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Bij deze behandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd en de verschillende structuren in de segmenten worden losgemaakt. De tenderpoints (= zeer gevoelige triggerpoints) worden op een zachte manier behandeld op basis van segmentale therapie. Hierdoor vermindert de pijn in de spieren, vermindert de spanning in het bindweefsel, verdwijnen de verklevingen en blokkades en wordt de balans van het bindweefsel hersteld.

Triggerpoint therapie gericht op fybromyalgie is een zeer zachte massage en brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam.